top of page

Asigurarile nu se fac pe Tik-Tok!

  • Poza scriitorului: AMAlexa
    AMAlexa
  • 27 ian.
  • 3 min de citit

Actualizată în: 28 ian.

Am sustinut intotdeauna faptul ca asigurarile de sanatate si viata sunt un pilon al Strategiei financiare si de protectie familiala. Am mai scris pe aceasta tema si nu mai repet toate argumentele. M-am gandit chiar sa fac si un filmulet pentru Tik-Tok, ca tot este la moda, dar nu mi-a venit nici o idee. Ai vreuna? Trimite-mi-o!




Dupa ani in care aceste asigurari au fost in mare parte ingnorate de romani fiind considerate ca fiind simple consumatoare financiare + misticismul romanesc „mie nu mi se poate intampla”, au inceput sa apara si primele statistici cu privire la sustinerea pe care acest tip de instrumente financiare il poate oferi in momentele pe care nu ti le doresti, dar care au o probabilitate clara si egala de producere pentru fiecare individ luat separat.

Este adevarat, fiecare dintre noi gandeste „sper ca asta sa nu mi se intample”! Nu trebuie confundat insa cu „mie nu mi se poate intampla”... Pana la urma ce vrei tu este una si ce se intampla in viata ta este alta! Daca cele doua se suprapun esti fericit dar daca nu, ce faci? Tu ai luat o decizie de a nu te asigura care clar iti va limita posibilitatea de vindecare, dar cei dragi? Realizezi oare ca asa influentezi si viata celor de langa tine? Ingropi si visele celor din jurul tau. Mai gandeste-te!

 



Revenind la statistici: in 2023 s-au platit despagubiri pentru 20.000 de polite de asigurare de viata si sanatate. La o medie de 4 membrii per familie, au fost sustinute cel putin 80.000 de persoane. Numarul este mult mai mare insa. De ce? In aceasta statistica nu intra si asigurarile de grup (din cadrul unei firme). In cazul unei companii cu 200 de angajati se platesc despagubiri pentru cca 60 persoane/an (30% conform statisticilor) dar se considera o singura polita incheiata. Acelasi lucru si in cazul unei companii cu 400 de angajati. Si cum numarul de companii ce isi asigura angajatii este destul de mare rezulta ca si numarul real de persoane despagubite este clar mult mai mare... 

Acum, ce s-a despagubit:

·       peste 6.000 de accesări pentru intervenții chirurgicale;

·       6500 spitalizari – costul fiecarei zi de spitalizare;

·       peste 4.600 de familii au primit indemnizații ca urmare a unui deces;

·       4.300 de accesari au acoperit costurile generate de incapacitatea temporară de muncă

Mai multe detalii in articolul de presa ce il gasesti aici.  


Trendul pentru 2024 a fost unul pozitiv, numarul asiguratilor a crescut. Din pacate nu a fost o crestere neaparat organica asigurari de viata si sanatate volutare cu beneficii substantiale si personlizate pe varsta si componenta familiala, ci mai mult de tip necesar – asigurari impuse de contracte de imprumut, leasing etc, acestea avand beneficii foarte mici pentru contractori dar mari pentru institutiile financiare care le solicita ca si componenta obligatorie in acordarea finantarilor.

 

Cu totata acesta crestere suntem la distanta mare de tari din estul Europei precum Polonia, Ungaria, Slovenia etc si la distanta si mai mare de tarile din Europa de Vest care au inteles de mult timp valoarea asigurarilor de viata si sanatate ca si componenta puternica si activa a Strategiei Financiare a Familiei - un articol aparut in presa despre aceasta situatie pe care poti sa-l citesti aici.

 

Suntem deci pe un drum bun, optimisti, stiind ce avem de facut dar mai avand inca destul de parcurs din el!


Concluzie:

  • Daca esti asigurat, excelent! Sper ca nu ai beneficiat de despagubiri, iar daca totusi s-a intamplat asta, sigur ai inteles valoarea unei asigurari de viata si sanatate: ati parcurs impreuna momentele grele in care viata nu ti-a mai zambit! Vorbeste cu cei din jur si impartaseste-ti experientele! 

  • Daca nu esti asigurat: asigurarea de viata si sanatate este un prieten tacut: va fi sigur alaturi de tine atunci cand iti va fi greu. Poate va fi chiar singurul alaturi de tine … Totul este sa te imprietenesti cu ea inainte de aparitia evenimentului!


Tik-tok-ul nu este bun pentru asigurari! Marketing-ul direct si mai pe scurt TU, cel ce ai beneficiat de o asigurare de viata si sanatate sau TU cel ce te-ai asigurat intelegand forta unei asigurari – TU esti cel mai bun “agent” pentru Asigurarile de Viata si Sanatate!

Comments


bottom of page